Mainos
Mainos

Saunakisaa tutkitaan useista rikkomuksista

Heinolan löylykisoja tutkitaan nyt rikosnimikkeillä kuolemantuottamus, vammantuottamus ja kokoontumisrikkomus. Epäiltyjä on useita, kertoo rikoskomisario Timo Pirinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Pirinen lisäsi nimikkeisiin vammantuottamuksen tutustuttuaan Päijät-Hämeen poliisin keräämään materiaaliin. Siihen kuuluu muun muassa video ja mittaustietoja MM-löylyistä.

Suomalaisfinalisti on yhä sairaalassa, eikä poliisi ole päässyt kuulemaan häntä. Asianomistajiin kuuluvat myös kuolleen venäläismiehen omaiset.

Kuulustelut alkavat lähiaikoina. Pirinen pohtii yhdessä lahtelaisen kihlakunnansyyttäjän Erkki Karvisen kanssa, kuinka paljon todistajia ja asiantuntijoita esitutkinta lopulta kaipaa.

Juridista selvittelyä vaatii esimerkiksi ilmoittautumisvaiheen sitoumus, jolla osanottajat ovat vakuuttaneet kilpailevansa omalla vastuullaan ja vapauttavansa järjestäjät kaikista korvauksista.

Valtakunnansyyttäjänvirasto arvioi erikseen, menettelikö Päijät-Hämeen poliisi lupaviranomaisena oikein.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme