Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Eri huumeita tarjolla enemmän kuin koskaan

Suomessa on tarjolla enemmän eri huumeita ja niiden johdannaisia kuin koskaan aiemmin, kertoo Savon Sanomat. EU:n huumeviraston ja Suomen tullin mukaan uusia aineita tunnistetaan nyt noin sadan aineen vuosivauhdilla. 

Poliisin mukaan uudet aineet ovat tulleet vanhojen rinnalle, eivät korvanneet niitä. Perinteisistä huumeista Suomessa on yleistynyt rajusti esimerkiksi kokaiini, lehti kertoo.

Poliisin mukaan ongelmana on myös se, että huumeet eivät aina ole sitä, mitä sanotaan. Esimerkiksi ekstaasiksi väitetty aine voikin olla amfetamiinia.

Rikosylikonstaapeli Jari Kyllösen mukaan huumevalikoiman kasvaminen näkyy aineiden arvaamattomana koostumuksena ja vahvuutena.

Esimerkiksi ensihoitajat kysyvät yliannostuksen saaneelta, mitä hän on ottanut.

– Hän voi vastata viimeisillä voimillaan, että piriä, amfetamiinia.

Sairaalassa häntä hoidetaan kuin amfetamiinipotilasta, kunnes verikokeesta saadaan selville, että kyse olikin muuntohuumeista, Kyllönen kertoo esimerkin lehdelle.

Tilanne voi olla pahimmillaan potilaalle kohtalokas.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme