Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Miehet kaappasivat turvapaikanhakijan autoon ja muiluttivat soramontulla

Joukko siilinjärveläisiä miehiä kaappasi afganistanilaisen turvapaikanhakijan autoonsa, kuljetti miehen soramontulle ja pahoinpiteli tätä lokakuussa 2016. Uhri jätettiin virumaan maastoon. Tapauksesta kertoo Savon Sanomat.

Lehden mukaan tapaus sattui, kun sosiaalisessa mediassa oli levitelty huhuja Siilinjärvellä tapahtuneesta joukkotappelusta. Huhujen mukaan turvapaikanhakijat olivat pahoinpidelleet naisia paikallisessa ravintolassa.

Poliisin esitutkinnassa kävi ilmi, että ravintolassa oli riidelty, mutta riidan aloittajana oli yksi naisista. Paikallisten ja turvapaikanhakijoiden välillä oli tilanteessa tönimistä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Hiekkakuopalle kyyditetty turvapaikanhakijamies ei liittynyt tapaukseen millään tavalla.

Pahoinpitelyn uhriksi joutunut keski-ikäinen perheellinen menetti pahoinpitelyssä tajuntansa, Savon Sanomat kertoo. Pimeästä soramontusta herättyään mies onnistui suunnistamaan paikalta valtatielle ja pyytämään ohikulkijalta apua. Paikalle sattunut tuntematon autoilija suostui kuljettamaan miestä jonkin matkaa, tosin maksua vastaan, lehti kertoo.

Turvapaikanhakijan kaapanneita syytetään oikeudessa vapaudenriistosta. Savon Sanomat kertoo, että tapauksessa annetaan ratkaisu kuluvan viikon aikana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme