Mainos
Mainos

Seisotti pakkasessa ja poltti tulitikulla – sijaisperheen äidille tuomio

Sijaisperheen äiti on tuomittu ehdolliseen vankeuteen kahden sijaislapsen pahoinpitelystä.

Kemi-Tornion käräjäoikeuden mukaan sijaisäiti muun muassa seisotti tekoaikaan 8-10-vuotiasta poikaa alushoususillaan pakkasessa ja aiheutti tälle palovammoja tulitikulla. Lisäksi äiti löi kepillä tai potki poikaa takapuoleen.  

Sijaisäiti tuomittiin myös pojan pikkusiskon pahoinpitelystä. Oikeuden mukaan sijaisäiti tarttui tyttöä useita kertoja ranteesta kiinni aiheuttaen hänelle kipua.  

Teot tapahtuivat vuosina 2008-2010.  

Oikeus katsoi, ettei sijaisperheen poikaan kohdistunut menettely ollut erityisen voimakasta, mutta se on ollut toistuvaa ja jatkunut pitkän ajan. Teko on vakavasti loukannut lapsen oikeutta huolenpitoon turvallisessa ympäristössä.  

Sijaisäidin vankeustuomio on 60 päivän mittainen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan lapsille korvauksia kivuista ja säryistä: pojalle 3500 euroa ja tytölle 500 euroa.  

Oikeus hylkäsi sijaisperheen isää vastaan nostetun pahoinpitelysyytteen. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot