Mainos
Mainos

Seitsemää epäillään rikoksesta Putin-rekisterijutussa

Seitsemää henkilöä epäillään rikoksesta niin kutsutussa Putin-rekisterijutussa. Epäillyistä viisi on poliisin päällystöön kuuluvia henkilöitä.

Valtakunnansyyttäjänvirasto tiedotti aamulla, että tapauksen esitutkinta on valmistunut.

Rikosepäilyjen taustalla on se, ettei poliisin rikoksesta epäiltyjen rekisterin käyttöä koskeva koulutus, ohjeistus ja käytön valvonta ole ollut rekisterin sisällön arkaluontoisuus ja sen käyttöön liittyvät merkittävät perusoikeusulottuvuudet huomioon ottaen asianmukaisella tasolla.

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan on syytä epäillä, että rekisteriin on merkitty tietoja, joita ei voida pitää henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön mukaisina.

Lisäksi valtakunnansyyttäjänvirasto epäilee, että pitkään jatkunut ohjauksen ja valvonnan laiminlyönti johti rakenteelliseen virheeseen. Tämän takia Venäjän presidentti Vladimir Putin ei päätynyt rekisteriin yksittäisen poliisimiehen puutteellisen harkinnan takia.

Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Tapauksesta aloitettiin esitutkinta viime vuoden huhtikuussa, kun MTV Uutiset paljasti Vladimir Putinin nimen päätyneen rekisteriin.

Otsikkoa korjattu 10.16: Henkilöitä vasta epäillään rikoksesta, heitä vastaan ei ole nostettu syytteitä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme