Mainos
Mainos

Jyväskylän mellakasta pidätetty 7 – todisteet osoittavat uusnatsien varautuneen väkivaltaan

Poliisi on pidättänyt seitsemän henkilöä eiliseen Jyväskylässä tapahtuneeseen mellakointiin liittyen.

Tutkinnassa on selvinnyt, että vastarintaliikkeen jäsenet olivat varustautuneet mielenosoitukseen muun muassa suojuksin ja sidetarpein. Tutkinnanjohtaja Mikko Porvalin mukaan tämä osoittaa, että joukko oli varautunut väkivaltaan. Mellakoitsijat myös taltioivat videolla omaa toimintaansa koko tapahtuman ajan.

Poliisilla oli aamulla vielä kiinni 14 henkilöä, nyt heistä seitsemän on vapautettu ja seitsemän pidätetty. Kaikkia neljäätoista kuitenkin epäillään osallistumisesta mellakkaan tai väkivaltaiseen mellakkaan, ja tänään pidätettyjen lisäksi joko väkivaltaisen mellakan johtamisesta tai osallisuudesta pahoinpitelyihin.

Tutkinnan jatkuessa selviää esitetäänkö epäiltyjä vangittaviksi. Porvalin mukaan mellakkaan osallistuneilla ruotsalaisilla on yhteyksiä Ruotsin vastarintaliikkeeseen.

Pahoinpitelyn uhreista yksi sai lieviä vammoja, jotka eivät vaatineet hoitoa. Kaksi muuta uhria saivat ruhjeita ja mustelmia, jotka eivät kuitenkaan vaadi pitkäaikaista hoitoa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme