Mainos
Mainos

Sekava mies uhkaili ihmisiä aseella kaupalla: Tuomio pysyi hovissa – yksi oikeuden jäsen olisi tuominnut tapon yrityksestä uhkailun sijaan

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tapaan, että sekavassa tilassa ihmisiä hartolalaisella kaupalla uhkaillut mies oli tietoinen siitä, ettei hänen aseensa toimi, joten aseen laukaisuyrityksissä ja muissa teoissa ei ollut kyse tapon yrityksistä.

Yksi oikeuden jäsen oli kuitenkin erimielinen, ja olisi tuominnut miehen kahdesta tapon yrityksistä. Hän katsoi miehen yrittäneen sekavassa tilassa korjata asetta, ja yrittäneen aidosti tappaa kaksi paikalla ollutta henkilöä.

Miehen 2 vuoden 2 kuukauden rangaistus pidettiin voimassa. Mies oli tuomittu jo Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa ampuma-aserikoksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta ja lukuisista laittomista uhkauksista. Rikokset tapahtuivat 1. elokuuta 2017.

Mies oli itse ilmoittanut toimistaan hätäkeskukseen, ja oli ilmeisesti yrittänyt teollaan saada apua tasapainottomaan henkiseen tilaansa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme