Mainos
Mainos

Sekava poliisi häiriköi Japanin suurlähettilästä, epäiltyä ei ole vielä kuultu – ministeriö ei kommentoi diplomaattisia seurauksia

Ulkoministeriö ei toistaiseksi ota kantaa mahdollisiin diplomaattisiin seurauksiin niin sanotun sekavan konstaapelin tapauksessa. Sekavan poliisimiehen epäillään yrittäneen tunkeutua Japanin suurlähettilään virka-asuntoon Kuusisaaressa Helsingissä aamuyöstä elokuun lopulla.

– Ulkoministeriön edustajat ja Japanin Suomen-suurlähettiläs ovat keskustelleet tapauksesta. Sen esitutkinta on kuitenkin vielä kesken eikä ulkoministeriö valitettavasti voi kommentoida sitä tai spekuloida, mitä mahdollisia diplomaattisia seuraamuksia tällä tai vastaavilla tapauksilla mahdollisesti voisi olla. Tapauksen tiedotusvastuu on poliisilla, ministeriön viestinnästä vastattiin STT:lle.

Tutkintaa johtavan syyttäjän mukaan tiedossa ei ole mitään laajempaa asiaan liittyvää, vaan rikosprosessi etenee normaalisti epäillyn konstaapelin osalta. Seuraavaksi on tarkoitus kuulla asianomistajan vaatimukset ja myöhemmin epäiltyä itseään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme