Mainos
Mainos

Seksiin pakottanut koulutoimenjohtaja saa pitää virkansa

Seksiin pakottamisesta tuomittu entinen jääkiekkopomo menetti paikkansa Kajaanin Hokin toiminnassa, mutta saa jatkaa Luhangan kunnan koulutoimenjohtajana.

Vuoden ehdollisen vankeustuomion saanut koulutoimenjohtaja saa toistaiseksi pitää virkansa Luhangan kunnassa. Mies tuomittiin toukokuun puolivälissä Kajaanin käräjäoikeudessa pakottamisesta seksiin.

Tapahtumat itsessään ovat jo vuoden takaisia. Elokuussa 2008 mies oli päätynyt entuudestaan tuntemansa naisen kanssa samaan hotellihuoneeseen. Miehen mukaan seksiä oli harjoitettu yhteisellä sopimuksella, mutta naisen mukaan kyseessä oli raiskaus.

Käräjäoikeus katsoi naisen kertomuksen uskottavaksi yhdessä kertomusta tukeneen muun näytön kanssa.

Kunnanhallitus ei aio esittää miehen irtisanomista tehtävistään, ainoastaan hänen jäämistään virkavapaalle.

Valtuusto päättää asiasta 4. kesäkuuta.

Kunnanhallitus perusteli kantaansa sillä, ettei se voi tehdä hätiköityjä päätöksiä kesken olevasta oikeustapauksesta. Tuomittu on ilmoittanut valittavansa tuomiostaan hovioikeuteen.

Lopullinen ratkaisu virkasuhteesta tehdään vasta hovioikeuden päätöksen jälkeen.

Koulutoimenjohtaja on toiminut aiemmin myös jääkiekon Mestiksessä pelaavan Kajaanin Hokin managerina ja puheenjohtajana. Tuomion myötä hänet on siirretty syrjään seuran toiminnasta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme