Mainos
Mainos

Seksuaalirikosjuttujen määrä käräjillä kasvoi

Vuonna 2012 käräjäoikeuksissa ratkaistiin Tilastokeskuksen mukaan 63 600 rikosoikeudellista asiaa, mikä on lähes 900 asiaa vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Rikoslakia vastaan tehtyjä asioita ratkaistiin 51 400 ja muita lakeja ja asetuksia vastaan tehtyjä rikosasioita 1 100. Käräjäoikeuteen joutui rikosoikeudellisissa asioissa vastaajaksi 76 800 henkilöä.

Eniten käräjäoikeuksissa käsiteltiin liikennerikoksia, joita oli 33 prosenttia ratkaistuista rikosasioista. Liikennerikosten määrä pieneni 5 prosenttia, mikä johtui pääosin rattijuopumusrikosten vähenemisestä.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset lisääntyivät 5 prosenttia. Henkirikosten määrä väheni, mutta erityisesti lievien pahoinpitelyrikosten ja vammantuottamusten määrä kasvoi huomattavasti. Niin ikään seksuaalirikosjuttujen määrä käräjillä kasvoi vuonna 2012. Raiskausasioita oli 64 prosenttia ja lasten seksuaalisen hyväksikäytön asioita 8 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuotena. Huumausainerikokset vähenivät 7 prosenttia.

Omaisuusrikoksia ratkottiin käräjäoikeuksissa edellisvuoden verran.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme