Mainos
Mainos

Kolmekymppiselle ahdistelutuomio: Yritti suudella 17-vuotiasta

Neljä ihmistä viettää aikaa asunnossa ja nauttii alkoholia. Ilta saa ikävän käänteen, kun toinen seurueen miehistä yrittää suudella 17-vuotiasta tyttöä ja kaataa hänet sänkyyn.

Myöhemmin asiaa puidaan oikeudessa ja ainoana todisteluna ovat asunnossa olleen nelikon kertomukset. Mies tunnustaa suudelleensa tyttöä, mutta hänestä siihen on ollut lupa.

Oikeus uskoo tyttöä sekä todistajia, jotka ovat nähneet tytön itkevän. Noin kolmekymppinen mies tuomitaan 50 päiväsakkoon ja tuhannen euron korvauksiin.

Edellä kuvattu tuomio on harvinainen siihen nähden, kuinka paljon seksuaalisesta ahdistelusta on viime aikoina puhuttu. Rikoslain pykälä seksuaalisesta ahdistelusta tuli voimaan syyskuussa 2014.

Oikeudessa on tähän mennessä annettu Oikeusrekisterikeskuksen mukaan yhdeksän ahdistelutuomiota, ja käräjillä on vireillä 12 juttua. Hovioikeudessa tapauksia on yksi.

Kaikkiaan poliisin tietoon oli tullut viime vuoden loppuun mennessä 361 ahdistelutapausta. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot