Mainos
Mainos

Seniorimies uhkasi levittää ex-naisystävänsä seksikuvia

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 65-vuotiaan miehen pahoinpitelystä, vainoamisesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta 80 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Pahoinpitely tapahtui pariskunnan Meksikon lomalla tammikuussa 2014. Sen jälkeen mies oli vainonnut entistä naisystäväänsä ja myös rikkonut helmikuussa 2014 asetettua lähestymiskieltoa.

Naisen mukaan Meksikon matka oli sujunut hyvin, kunnes mies oli alkanut juoda enemmän alkoholia. Mies oli tullut mustasukkaiseksi naisen miespuolisisten Facebook-ystävien määrästä.

Mies oli käynyt kirjaa sängyssä lukeneen naisen kimppuun, puristanut kasvoista ja kaulasta sekä purrut huuleen haavan.

Hotellin turvamiehet olivat tulleet paikalle, mutta mies oli naisen kertoman mukaan vielä suihkuttanut partavaahtoa naisen matkalaukkuun.

Uhkailu valokuvilla

Mies ja nainen olivat tutustuneet elokuussa 2011. Suhteen alkuaikoina mies oli ottanut naisesta alastonkuvia ja myös kuvia seksiaktista.

Mies oli matkan jälkeen lähettänyt lukuisia viestejä ja tullut naisen ovelle viisi kertaa huutelemaan. Nainen oli tämän takia lopettanut Helsingin Sanomien tilauksen ja teipannut luukun ilmastointiteipillä.

Mies oli uhannut lähettää alastonkuvia naisen työpaikalle ja sukulaisille.

Nainen kertoi, että mies oli kiristänyt ja uhkaillut häntä valokuvien levittämisellä jo paljon ennen Meksikon matkaa.

Nainen oli reilu viikko matkan jälkeen antanut miehelle yhden mahdollisuuden. Naisen tarkoitus oli saada öiset käynnit loppumaan ja valokuvat takaisin. He olivat käyneet lenkillä ja syömässä, mutta mies oli sortunut alkoholiin.

Miehen mukaan hän oli ollut vain huolissaan suhteen loppumisesta.

Lähestymiskielto

Helmikuun alussa nainen haki lähestymiskiellon, mutta mies lähetti vielä useita WhatsApp-viestejä.

Oikeudessa mies kertoi, että he ovat päässeet asiassa sovintoon. Oikeudenkäynnin aikaan lähestymiskielto oli edelleen voimassa.

Käräjäoikeus piti oikeudenmukaisena rangaistuksena 80 päivän vankeutta. Miehellä ei ole aiempia vankeusrangaistuksia, joten tuomio oli ehdollinen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme