Mainos
Mainos

Seurakunnan työntekijää epäillään kavalluksesta – myöntää vieneensä kadonneet kolehtirahat

Epäilty varkaus tuli ilmi seurakunnan sisällä. Epäilty on myöntänyt teon ja irtisanoutunut työstään.

Oulun Tuiran seurakunnan entisen työntekijän epäillään kavaltaneen rahaa seurakunnan kolehdista. Kolehtirahojen lisäksi on kadonnut muitakin pieniä summia muualta.

Seurakunta teki varkausepäilystä poliisille tutkintapyynnön viime keväänä.

Viimeisen vuoden aikana rahaa on kadonnut yhteensä muutamia tuhansia euroja.

Varkausepäily tuli ilmi seurakunnan sisällä. Epäilty työntekijä on myöntänyt teon ja irtisanoutunut työstään.

– Asia on todella ikävä seurakuntalaisten ja työyhteisön, kaikkien osallisten kannalta, sanoo Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen.

– Törmään tällaiseen ensimmäistä kertaa. Vaikka kyse ei ole kovin suurista summista, on erityisen ikävää, että epäilty varkaus kohdistuu kolehtirahoihin. Ne ovat seurakuntalaisten lahjoittamia varoja hyväntekeväisyyteen.

Seurakuntayhtymä lupaa maksaa puuttuvat kolehtirahat keräyskohteille niiltä osin kuin summat ovat tiedossa.

Pesonen vakuuttaa, että kolehtiin voi edelleen lahjoittaa rahaa turvallisin mielin, sillä seurakunnan sisäistä valvontaa on tehostettu.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot