Mainos
Mainos

Shakkilautamurhaaja murskasi päät vasaralla, tohtori kuolema iski vanhuksiin – MTV kokosi tarinoita hyytävistä sarjamurhaajista

Toinen toistaan julmemmat sarjamurhaajat ovat piinanneet ihmiskuntaa kautta historian. Viimeisimmän järkyttävän tiedon mukaan saksalaisen sairaanhoitajan Niels Högelin epäillään tappaneen jopa 90 ihmistä.

Poliisin mukaan tapauksia voi olla huomattavasti enemmänkin, mutta niitä ei pystytä todistamaan. Jos tiedot varmentuvat, Högelistä tulee Saksan rauhanajan pahimpiin kuuluva sarjamurhaajaa.

MTV Uutiset kokosi yhteen tunnettuja sarjamurhaajia ja heidän taustojaan eri puolilta maailmaa

Kuolema odotti iäkkäitä potilaita

Britanniassa lääkärinä työskennelleen tohtori Harold Shipmanin uskotaan tappaneen lähes 220 potilasta. Tohtori kuolemaksi nimetty Shipman aloitti ihmisten murhaamisen 1970-luvun alussa, ja hänet saatiin kiinni vasta vuonna 1998.

Murhaajatohtorin onni loppui, kun paikallinen hautausurakoitsija ja lääkäri huomasivat, että Shipman kirjoitti poikkeuksellisen paljon todistuksia vainajan tuhkaamisesta. Uhrit olivat pääasiassa iäkkäitä naispotilaita.

Lääkäri tuomittiin lopulta elinkautiseen vankeuteen 15 murhasta vuonna 2000. Hän teki itsemurhan sellissään vuonna 2004. Shipman ei koskaan myöntänyt yhtään murhista.

Leidi Siniparta nai tappaakseen

Norjasta 1800-luvun lopulla Yhdysvaltoihin muuttanut Belle Gunness vaurastui surmaamalla elämänsä aikana useita aviomiehiä. Sarjamurhaaja onnistui peittämään jälkensä niin hyvin, ettei vakuutusyhtiöillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin maksaa henkivakuutusrahoja kerta toisensa jälkeen.

Varsinaisten aviopuolisoiden ohella useita maatilalle menneitä kosijoita katosi jälkiä jättämättä. Nainen etsi uusia aviomiehiä muun muassa lehti-ilmoituksilla. Kukaan ei tiedä tarkasti, montako ihmistä leidi Siniparraksi nimetty murhaaja ehti tappaa.

Helmikuussa 1908 tuli tuhosi Indianassa sijainneen maatilan. Samassa yhteydessä alueelta löydettiin tusina vainajaa sekä pahoin palanut päätön naisen ruumis, jonka uskotaan kuuluneen Belle Gunnessille.

Shakkilautamurhaaja rakasti tappamista

Shakkilautamurhaajana tunnettu Alexander Pichushkin tappoi vuosien 1992 ja 2006 välillä ainakin 48 tai jopa 60 ihmistä Venäjällä. Hän valikoi uhreikseen lähinnä kodittomia miehiä, joiden päät hän murskasi vasaralla, juotettuaan uhrit ensin humalaan vodkalla.

Pichushkinin uskotaan haaveilleen yhteensä 64 ihmisen tappamisesta, mikä on shakkilaudan ruutujen määrä. Hän istuu tällä hetkellä elinkautista tuomiota vankilassa.

"Tappaminen on kuin ensirakkaus, se on unohtumatonta", hän totesi oikeudenkäynnin aikana vuonna 2007.

Peto vaani katulapsia

Kolumbialaista Luis Garavito pidetään eräänä historian pahimmista sarjamurhaajista. Hänen uskotaan tappaneen viiden vuoden aikana yli 400 uhria, joista merkittävä osa oli katulapsia.

Garavito hankki ensin katulasten luottamuksen, minkä jälkeen hän raiskasi ja tappoi uhrinsa. Garavitolle annettiin lempinimi La Bestia, peto. Hän esiintyi uhreilleen muun muassa kerjäläisenä, pappina ja raajarikkona.

Mies saatiin lopulta kiinni vuonna 1999. Parhaillaan hän istuu vankilassa kymmenien vuosien tuomiota.

Murhaaja terrorisoi Lontoota

Viiltäjä Jackiksi nimetty mies herätti kauhua 1800-luvun lopun Lontoossa. Hän valitsi uhreikseen erityisesti prostituoituja, joiden silvottuja ruumiita löydettiin Lontoon kaduilta.

Viiltäjä-Jackia ei koskaan löydetty, ja tapauksen tutkiminen lopetettiin vuonna 1892. Joidenkin arvelujen mukaan mies ehti tappaa yli 100 uhria, ennen mystistä katoamistaan.

Koska ruumiit oli silvottu, eräiden teorioiden mukaan Viiltäjä-Jack saattoi olla koulutukseltaan teurastaja tai lääkäri.​​​​​​​

Rostovin teurastaja ammuttiin

Muun muassa Rostovin teurastajana ja punaisena viiltäjänä tunnettu Andrei Chikatilo raiskasi, murhasi ja silpoi ainakin 52 naista ja lasta Neuvostoliitossa vuosien 1978 ja 1990 välillä. Usein uhreilta oli poistettu esimerkiksi elimiä tai ruumiita oli silvottu.

Edes Chikatilon vaimolla ei ollut aavistusta, millaisiin julmuuksiin avioimies syyllistyi. Päällisin puolin murhaajaa pidettiin ahkerana työntekijänä sekä kommunistisen puolueen uskollisena jäsenenä. 

Mies kertoi veritekojensa motiiviksi seksuaalisen mielihyvän. Chikatilo kertoi, että ilman kauhua, kipua ja verta hän ei kyennyt saamaan normaalilla tavalla mielihyvää seksistä. Hän sai kuolemantuomion ja hänet ammuttiin vuonna 1994.

Hirveä lapsuus varjosti elämää

Suomalaissukuisen Aileen Wuornos (s. 1956) ehti murhata Yhdysvalloissa seitsemän miestä vuosina 1989 ja 1990. Hänen maallinen taipaleensa päättyi Floridassa annettuun myrkkyruiskeeseen vuonna 2002. Häntä on luonnehdittu "Amerikan ensimmäiseksi naissarjamurhaajaksi." Hän surmasi miesuhrinsa ampumalla näitä päähän lähietäisyydeltä.

Wuornos eli hirvittävän lapsuuden. Hänen isänsä istui vankilassa useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Isä hirttäytyi lopulta selliinsä. Wuornoksen äiti puolestaan jätti tytön ja tämän veljen isovanhempien kasvatettaviksi vuonna 1960, eikä palannut enää koskaan.

Wuornos kertoi, että isoisä pahoinpiteli ja raiskasi häntä useita kertoja. Hän elätti itseään muun muassa myymällä seksiä. Hän eli osan elämästään parisuhteessa naisen kanssa, joka myöhemmin auttoi viranomaisia Wuornoksen tekemien murhien selvittämisessä.

Oikeudenkäynnin aikana puolustus vetosi Wuornoksen saamiin useisiin psykiatrisiin diagnooseihin, mutta tästä huolimatta oikeus tuomitsi hänet kuolemaan.

Lähteet:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme