Mainos
Mainos

Sihteeri ja yhdeksän poliisia saivat urkintasyytteet Oulussa

Oulussa yhdeksän poliisia ja yksi sihteeri ovat saaneet virkarikossyytteet. Epäilyjen mukaan poliisilaitoksella työskennelleet poliisit ja sihteeri katsoivat perusteetta tutkintailmoituksen tietoja. 

Tutkintailmoitus koski eläkkeelle jääneen poliisimiehen kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta.  

Rikosnimikkeitä jutussa ovat virkavelvollisuuden rikkominen sekä henkilörekisteririkos. Epäillyt ovat yhtä lukuun ottamatta kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikoksiin, kertoo Oulun syyttäjänvirasto tiedotteessaan. 

Esitutkinnassa selvitettiin tutkintailmoituksen tietoja katsoneen 13 poliisimiehen ja kahden sihteerin osalta, sitä, olivatko he tehneet tutkintailmoitusta koskevan rekisterihaun ilman virkatehtävistä johtuvia perusteita.

Neljän poliisimiehen ja yhden sihteerin osalta syyttäjä arvioi, ettei heidän osaltaan ole todennäköisiä syitä syyllisyyden tueksi. Heidän osaltaan syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätökset.   

Epäillyt rikokset tapahtuivat toissa vuoden tammi-helmikuussa.

Tapauksia puidaan kolmessa käräjäoikeudessa: Oulussa, Kainuussa ja Ylivieska-Raahessa.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot