Mainos
Mainos

Siilinjärvellä kadonnut Timo surmattiin mitättömän velan vuoksi – ruumis käärittiin mattoon ja piilotettiin metsään

Pohjois-Savossa kadonneen Timo Bergmanin tapon esitutkinta on loppusuoralla. Poliisilla on jo selvä käsitys siitä, mitä miehen kuolemaa edelsi.

30-vuotias Bergman katosi Siilinjärvellä ravintolaillan päätteeksi syyskuussa. Miehen ruumis löydettiin myöhemmin maastoon kätkettynä, ja poliisi ryhtyi tutkimaan tapausta henkirikoksena. Epäilyt kohdistuivat lopulta kahteen mieheen, jotka ovat edelleen vangittuina todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Lyytinen Itä-Suomen poliisista kertoo, että Bergman surmattiin Siilinjärvellä sijaitsevassa asunnossa sen jälkeen, kun hän oli poistunut kylällä sijaitsevasta ravintolasta.

Poliisin mukaan henkirikoksen taustalla oli kiista rahasta.

– Asunnolla oli tullut riitaa velasta. Velan suuruus ei ollut millään tavalla huomattava, vaan kyse oli pienestä summasta.

– Nämä kaksi epäiltyä olivat päätyneet siihen, että pitäisiköhän tuo sitten tappaa.

Ruumis kuljetettiin metsään

Kaksikko oli Lyytisen mukaan ensin poistunut asunnosta ja palannut myöhemmin takaisin retkikirveen kanssa. Toinen miehistä oli poliisin käsityksen mukaan lyönyt Bergmania kirveellä päähän ainakin kerran. Toinen oli ”tökkinyt” Bergmania teräaseella muutaman kerran.

Välikohtauksen jälkeen Bergmanin ruumis käärittiin mattoon ja kuljetettiin autolla asunnon lähistöllä sijaitsevaan metsikköön.

Lyytisen mukaan tapaus on ilmeisesti jäänyt painamaan epäiltyjä ja miehet ovat olleet yhteistyöhaluisia kuulusteluissa.

– Epäillyt ovat myöntäneet kirveenlyönnit tekijän taholta.

Tällä hetkellä poliisi kokoaa tapauksen esitutkintapöytäkirjaa. Jutussa on nostettava syyte tammikuussa.

– Saamme tämän varmaan tämän vuoden puolella valmiiksi, mutta vielä uupuu joitain teknisen tutkinnan lausuntoja, laboratoriolausuntoja ja sellaista, Lyytinen kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme