Mainos
Mainos

Siilinjärven ammuskelutapaus: Epäilty tunsi talon asukkaat?

Eilen illalla Siilinjärvellä tapahtuneen ampumavälikohtauksen motiivi ei ole vielä poliisilla tiedossa.

60-luvulla syntynyt paikallinen mies ampui pienoiskiväärillä Siilinjärven Simonsalossa sijaitsevan omakotitalon ikkunan rikki. Talossa oli paikalla perheen 12- ja 16-vuotiaat pojat.

– Vaikuttaa siltä, että epäilty tunsi talon asukkaat, mutta siitä ei ole vielä selvyyttä, onko hän sukua heille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markus Taskinen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Mies pakeni ampumistapauksen jälkeen autolla ajaen noin 100 kilometrin tuntinopeutta kevyenliikenteen väylällä. Epäilty heitti autosta aseen ajon aikana tien varteen. Poliisi sai lopulta miehen kiinni kiilaamalla auton Siilinpään alueella.

– Kun takaa-ajo päättyi, epäilty ei enää vastustanut kiinniottoa, Taskinen kertoo.

Vaikka ampumavälikohtauksen tarkka motiivi ei ole tiedossa, poliisin mukaan vaikuttaisi siltä, että ampumisen kohde ei ollut summittainen vaan tekijän puolelta harkittu. Poliisi kuulustelee miestä vielä tänään tapahtumiin liittyen.

Miehen aseluvat oli peruttu vähän aiemmin, ja hänen omat aseensa olivat jo ennestään poliisin hallussa. Poliisi tutkii tapahtumia vaaran aiheuttamisena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä rattijuopumuksena ja ampuma-aserikoksena. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme