Mainos
Mainos

Sijoitetuilla nuorilla pitkä lastensuojeluhistoria – taustalla usein rikoksia ja päihteitä

Metsolan perhekoti on osa Muhoksella sijaitsevaa koulukoti Pohjolakotia, joka tarjoaa lastensuojelu- ja opetuspalveluja sijoitetuille nuorille. Perhekodin henkilökuntaan kuuluva ohjaaja löydettiin surmattuna viime yönä.

Pohjolakodin nuorista suurin osa on poikia, kertoo johtaja Kati Lehtola. Esimerkiksi Metsolassa on paikka viidelle pojalle.

Perhekotivanhempien lisäksi Metsolassa on useampia ohjaajia kerrallaan.

Lehtolan mukaan Pohjolakodin nuoret ovat keski-iältään 16-17-vuotiaita, ja heillä on pitkä lastensuojelupolku takanaan. Laitos- tai muita sijoituspaikkoja on ollut tyypillisesti useita.

Nuorilla on koulunkäynnin lisäksi haasteita muillakin elämänalueilla. Taustalla on usein rikoksia ja päihteiden käyttöä. Suurin osa nuorista on Pohjolakodin suojissa siihen asti, kunnes he tulevat täysi-ikäisiksi.

Nuorille tarjotaan Metsolassa ja muualla Pohjolakodissa turvallinen kasvuympäristö, ja heitä ohjataan sekä tuetaan arjen taitojen haltuunotossa. Nuorten perheiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.

Toiminnan taustalla on sosiaali- ja terveysalan asiantuntija- ja vaikuttajajärjestö Nuorten Ystävät, jonka keskustoimisto sijaitsee Oulussa. Järjestökonserni työllistää kaikkiaan yli 650 työntekijää eri puolilla Suomea. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot