Mainos
Mainos

Sikatilavideoista kymmenkunta juttua syyteharkintaan

Kymmenkunta tapausta eläinaktivistien sikatiloilla salaa tekemistä videokuvauksista siirtyy syyteharkintaan. Juttuja on tutkittu nimikkeillä julkisrauhan rikkominen ja törkeä kunnianloukkaus.

Oikeutta Eläimille -järjestö toi viime vuoden loppupuolella julkisuuteen kuvamateriaalia, jota järjestön mukaan oli kuvattu kymmenillä suomalaisilla sikatiloilla. Kuva-aineisto osoittaa järjestön mukaan monia epäkohtia eläinten oloissa.

Asiasta tehtiin joukko tutkintapyyntöjä, joiden tutkinta keskitettiin Varsinais-Suomen poliisin Salon poliisiasemalle. Kunnianloukkausepäily jutuissa liittyy siihen, että tiloista julkaistiin netissä gps-koordinaatteja ja muita tunnistetietoja.

Poliisin mukaan tapausten esitutkinta on nyt valmis ja noin kymmenen jutun aineisto on juuri tällä viikolla siirtymässä Varsinais-Suomen syyttäjänvirastoon, jossa syyttäjä aikanaan päättää mahdollisten syytteiden nostamisesta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme