Mainos
Mainos

Silmukka kiristyy Tesoman murhaajan ympärillä – Poliisi: Tekijän DNA voi olla jo poliisilla

Kahden lapsen isä Petri Laaksonen puukotettiin kuoliaaksi kaksi vuotta sitten joulukuun loppupuolella. Murha on edelleen ratkaisematta, mutta poliisi uskoo, että tekijä tai tekijät saadaan oikeuteen.

Joulukuun 28. päivä Tampereen Tesomalla. Ostoskeskuksen valvontakamera taltioi kävelevän kolmen hengen seurueen. Yksi henkilöistä on selkeästi pitempi, yksi lyhyempi. Muita tuntomerkkejä tummien vaatteiden lisäksi on hankala sanoa.

Yhtä kolmikosta epäillään kuitenkin Laaksosen murhasta. Tupakanhakureissulla ollut mies puukotettiin kuoliaaksi kevyen liikenteen väylällä Tesomassa. 

Kolmikkoa sitoo murhaan useat silminnäkijähavainnot. Uusimman todistajan mukaan hän näki kolmen huppareihin pukeutuneen nuoren juoksemassa Käräjätörmällä klo 23.33-23.39.

Vaikka henkirikos on pysynyt selvittämättömänä kahden vuoden ajan, uskoo poliisi, että epäilty tekijä tai tekijät saadaan oikeuden eteen. 

– Kiinniottoa ei ole tehty, mutta vinkkejä tulee tosi paljon. Olemme saaneet sellaisia vinkkejä, jotka olisivat olleet tärkeitä heti tutkinnan alussa, rikoskomisario Joni Länsipuro Sisä-Suomen poliisista sanoo.

Epäillyn murhaajan selvittämiseksi poliisi on esimerkiksi kerännyt DNA-näytteitä yhteensä kuusi kertaa. Kaikkiaan keräämää tietomäärää Länsipuro kutsuu valtavaksi.

– Ihmettelen, jos yksikään tästä kolmikosta ei olisi jo poliisin tiedossa, Länsipuro sanoo.

Tällä poliisi tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kolmikkoon kuuluvan henkilön DNA voi olla poliisilla, mutta sitä ei ole ehditty vielä analysoimaan tai pystytty yhdistämään tapahtumiin.

– Sen voi vahvistaa, että tutkinnassa on menty eteenpäin. Juttu voi ratketa nopeastikin.

Poliisin mukaan surma-asetta, taistelupuukkoa, on pitänyt kädessä todennäköisesti yksi lyöjä. Uhrin lisäksi puukosta on onnistuttu eristämään toisen ihmisen dna:ta.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme