Mainos
Mainos

Simon kuolonkolari: Poliisi epäilee tahallisuutta

Sunnuntaina iltapäivällä Simossa Lapissa sattui kolari, joka vaati kolmen ihmisen hengen. Poliisi epäilee, että turma-auton kuljettaja ajoi tahallaan nokkakolarin vastaantulevan auton kanssa.

Tutkinnanjohtaja Miia Lehtinen toteaa, että tässä vaiheessa tutkintaa turman tahallisuus on todennäköistä.

– Tällä hetkellä on sellainen käsitys, että hän on tahallisesti lähtenyt ohittamaan, vaikka vastaan on tullut autoja, Lehtinen sanoo.

Tahallisuusepäilyn vuoksi kolaria tutkitaan tappona.

Aiempia rattijuopumuksia

Poliisin mukaan vastaantulevien kaistalle ajaneen auton kuljettajaksi on varmistunut 19-vuotias eteläpohjalainen mies. Turmassa kuolivat sekä 19-vuotias että vastaantulevassa autossa olleet kaksi henkilöä. 

Vastaantulevassa autossa oli myös 11-vuotias poika, jolla ei poliisin tietojen mukaan ole hengenvaaraa. Vastaantulevassa autossa kuolleet olivat pojan isovanhempia.

Turma-auton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Tutkinnanjohtajan mukaan epäillyllä nuorella miehellä oli jo aiemmin muutama rattijuopumustuomio.

Poliisi sai sunnuntaina aamupäivällä kuljettajasta muutamia ilmoituksia ja lähti ajamaan häntä takaa Simon eteläpuolella. Lopulta mies törmäsi vastaantulevaan autoon Nelostiellä.

Tapauksen tutkinta jatkuu tänään todistajien kuulemisella. Poliisin mukaan kuljettajasta hätäkeskukseen ilmoittaneet ovat tutkinnassa olennaisessa osassa.

– Varsinkin tämä toinen soittaja, joka oli aivan lähellä tapahtumapaikkaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme