Mainos
Mainos

Valtion johto ja poliisijohtaja järkyttyivät poliisisurmasta – poliisilla tänään valtakunnallinen suruliputus

Johtavat poliitikot ja poliisin ylin johto ovat esittänet osanottonsa Vihdin poliisisurman johdosta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmaisee tiedotteessa järkytyksensä Vihdin eilisillan traagisten tapahtumien johdosta, jotka johtivat yhden poliisin menehtymiseen ja toisen poliisin haavoittumiseen. Pääministeri Sipilä esittää surunvalittelunsa virkatehtävissä menehtyneen poliisin omaisille ja läheisille.

– Kyseessä on järkyttävä tragedia. Syvä osanottoni menehtyneen poliisin omaisille, läheisille ja työyhteisölle. Kunnioitan suuresti poliisin ammattikuntaa. He vaarantavat henkensä suojellakseen yhteiskuntaamme, pääministeri Sipilä sanoo.


Sisäministeri Petteri Orpo (kok) kommentoi poliisin kuolemaan johtanutta ammuskelua Twitterissä.

– Olen järkyttynyt Vihdin traagisista tapahtumista. Syvä osanottoni ja voimien toivotukset poliisimiesten perheille ja läheisille, Orpo kirjoittaa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen välittää osanottonsa tiedotteessa.

– Tämä päivä on surullinen koko Suomen poliisille. Poliisimies menehtyi virkatehtävällä Vihdissa. Hänen kollegansa loukkaantui vakavasti. Toivotan voimia omaisille, Kolehmainen sanoo.

– Poliisin tehtävä on suojella. Tiedämme hyvin riskit, joita ammattiimme liittyy. Hinta on silti aivan liian kova, kun ne riskit toteutuvat.

Poliisi kunnioittaa menehtyneen muistoa suruliputtamalla tänään valtakunnallisesti.

Myös Ruotsin poliisihallituksen puheenjohtaja Lena Nitz ottaa myös osaa suruun.

– Suomalaispoliisi on ammuttu. Ruotsin poliisihallituksen puolesta osanottomme perheen, ystävien ja kollegoiden suruun.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg kirjoittaa, että poliisityön etulinjan vaarat toteutuivat nyt vaarallisella tavalla.

Lukuisat eri poliisin edustajat ovat myös ottaneet osaa suruun.

Lisäksi muun muassa kansanedustaja Antti Kaikkonen on välittänyt surunvalittelunsa Twitterissä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme