Mainos
Mainos

Sisäministeriö päättää poliisipäällikkö Aapion asemasta parin viikon päästä

Sisäministeriössä on käynnissä hallinnollinen prosessi Helsingin poliisipäällikön Lasse Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä, tiedottaa ministeriö.

Aapiolle on varattu mahdollisuus tulla kuulluksi kahden viikon sisällä, minkä jälkeen sisäministeriö tekee päätöksen hänen asemastaan.

Syyttäjä nosti keskiviikkona tukun virkarikossyytteitä muun muassa entisiä poliisipomoja vastaan. Myös aiemmin apulaispoliisipäällikkönä toiminut Aapio löi syyttäjän mukaan laimin Jari Aarnion johtaman Helsingin huumepoliisin tietolähdetoiminnan valvonnan.

Yhteensä seitsemän syytetyn joukossa ovat myös muun muassa entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Helsingin entinen poliisipäällikkö Jukka Riikonen ja huumepoliisin ex-päällikkö Aarnio.

Aarnion epäillään poistattaneen virkavelvollisuutensa vastaisesti Helsingin poliisin tietolähderekisteristä tietolähteiden tietoja. Aarnion epäillään myös määränneen, että uusia tietolähteitä ei rekisteröidä.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme