Mainos
Mainos

Sivullinen yritti rauhoitella - sai kiväärin pistimestä vatsaan

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 38-vuotiaan Tommi Tapani Soinian 4 v 7 kk vankeuteen tapon yrityksestä ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Teko tapahtui Ylämalmintorilla marraskuun alkupuolella. Soinia yritti lyödä kiväärinpistimellä yhtä miestä  ja hetkeä myöhemmin iski pistimellä rauhoittamaan tullutta miestä.

Todistajien ja toisen uhrin mukaan Soinia oli torilla huudellut aggressiivisesti ja potkinut roskiksia. Mies oli tämän jälkeen tuuppinut kaupan ovella paria nuorta, johon eräs torilla olleista miehistä oli reagoinut huutamalla ”Lopeta”. Mies kertoi, että Soinia oli tämän jälkeen lähtenyt tulemaan kohti ja kysynyt ”haluatko tapella?”.

Toisessa kädessä miehellä oli metallinen kiipeilyssä käytettävä rengas ikään kuin nyrkkirautana ja povitaskusta hän kaivoi kiväärin pistimen. Soinia sohi miestä pistimellä, mutta uhri perääntyi ja väisteli.

Tilanne oli hetkeksi rauhoittunut ja mies pääsi tilanteesta. Yksi todistaja kertoi Soinian huutaneen ”Mä tapan teidät kaikki”.

Uhri tuli baarista

Puukotuksen uhriksi joutunut 23-vuotias mies oli tullut baarista, kun hän oli nähnyt puukkomiehen miehen ja naisen kanssa. Uhri oli huutanut ”lopeta” ja seuraava muistikuva hänellä  oli se, että hän oli pankin seinää vasten ja vatsasta valui jotain lämmintä, verta.

Soinia puolestaan väitti, että hänelle oli ilkuttu ja uhattu vaimon raiskaamisella, jonka jälkeen hänen päälleen oli käyty. Hän sanoi lyöneensä pistimellä hätävarjelutilanteessa.

Oikeus ei pitänyt uhkailupuheita uskottavana, koska uhrit tai todistajat eivät tunteneet Soiniaa. Myöskään väkivallasta Soiniaa kohtaan ei ollut todisteita.

Oikeus totesi, että 38-vuotias oli ärsyyntynyt ja haastoi riitaa tuntemattomien kanssa. Mies oli vahvassa humalassa ja nauttinut myös Diapam-lääkkeitä.

Oikeudessa 38-vuotias kertoi, että hän oli työtön ja hänellä oli huoli perheen toimeentulosta, kun vaimo oli ilmoittanut olevansa raskaana. Tarkoituksena oli ollut myydä pistin baarissa, mutta ostaja ei tullutkaan paikalle.

"Syyllisti muita"

Käräjäoikeus katsoi, että Soinia oli yrittänyt voimakkaalla lyönnillä tappaa 23-vuotiaan.

- Vastaaja ei ollut jälkikäteisestikään tarkastellen tuntunut ymmärtäneen vastuutaan eikä ollut osoittanut katumusta, vaan oli pyrkinyt syyllistämään tapahtuneesta asianomistajia ja ulkopuolisia, oikeus lausui.

Oikeus päätyi siihen, että oikeudenmukainen rangaistus oli 4 v 7 kk. Hänet määrättiin pidettäväksi vangittuna.

Mies on aiemmin tuomittu ryöstöstä.

Soinian on maksettava 23-vuotiaalle korvauksia runsaat 11000 euroa.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme