Mainos
Mainos

SK: Poliisin salaisessa rekisterissä Putinin lisäksi myös Matti Vanhanen ja Loiri

Paljonpuhuttuun poliisin epäiltyjen rekisteriin on ollut kirjattuna monia suomalaispoliitikkoja, taiteilijoita ja huippu-urheilijoita, kertoo Suomen Kuvalehti.

Poliisin epäiltyjen salaisessa rekisterissä on Venäjän presidentin Vladimir Putinin lisäksi kirjattu myös muun muassa entinen pääministeri Matti Vanhanen, kokoomuksen pitkän linjan poliitikko Ilkka Kanerva sekä taiteilija Vesa-Matti Loiri.

Lehden saamien nimitietojen mukaan rekisterissä on myös lukuisia suomalaisia NHL-jääkiekkoilijoita ja moottoriurheilijoita, kuten MTV Uutisten aiemmin kertoma ex-F1-kuski Mika Salo.

Salainen rekisteri sisältää tietoja ihmisistä, joiden on syytä epäillä syyllistyneen tai myötävaikuttaneen rikokseen. Siihen on kirjattu kymmeniätuhansia nimiä.

Rekisteristä syntyi kohu keväällä 2013, kun kävi ilmi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin oli kirjattu sinne. Kolme ihmistä sai viime syksynä syytteet rekisterin valvonnan laiminlyönnistä. He kiistävät syytteet.

Putin-vuodon tutkinnassa selvisi, että rekisterissä on myös useita henkilöitä, joiden ei ole epäilty syyllistyneen tai myötävaikuttaneen rikoksiin.

Kanerva kommentoi Suomen Kuvalehdelle uskovansa merkinnän johtuvan syntymäpäiväjuhlistaan, joissa vieraili Cannonball-liivijengin jäseniä. Vanhanen puolestaan sanoo odottavansa asiasta aikanaan selvitystä. Hän on myös huolissaan poliisin toimintakulttuurista rekisterin suhteen.

– Toiminta on hyvin heikolla pohjalla, Vanhanen arvioi lehdelle. Loiria SK ei tavoittanut.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on luvannut, että rekisteri perataan läpi nimi nimeltä. Hän ei halunnut kommentoida uutista SK:lle.  

Suomen Kuvalehden mukaan listalla on huomattavan paljon julkisuuden henkilöitä, sillä poliisi on tunnistanut heitä tarkkailtavana olleiden epäiltyjen seurassa.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme