Mainos
Mainos

Sonkajärven ampujaksi epäilty vangittiin

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on vanginnut niin kutsutun Sonkajärven ampujan. Oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin syytetyn pyynnöstä.

Vangitsemispäätöksen perusteena oli se, ettei miehellä ole pysyvää asuinpaikkaa Suomessa. Uhkana on, että mies saattaisi yrittää paeta tai tehdä uusia rikoksia.

Pakko-oikeudenkäyntiä oli turvaamassa lukuisia poliiseja. Syytetty tuotiin saliin jalat sidottuina. Ujo ja hintelä nuorimies puhui hiljaa ja istui hupparin huppu päässä, pää painuneena, käsittelyn aikana.

Mies kertoi olevansa liettualainen, 1. syyskuuta vuonna 1988 syntynyt Vovkkevikus Marius. Tämän nimistä henkilöä ei kuitenkaan löydy Liettuan viranomaisrekistereistä. Poliisin mukaan nimi saattaa olla tekaistu.

Tutkinnan aikana miestä pidetään Raahen poliisivankilassa ja myöhemmin hänet siirretään Oulun keskusvankilaan. Syytteen nostamisen takaraja on 17. tammikuuta 2011.

Lue myös:

Sonkajärven ampuja tuotiin jalkaraudoissa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme