Mainos
Mainos

Sörkan vankilan vartija vankilaan useista seksuaalirikoksista – raiskauksia ja törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut tänään Sörnäisissä sijaitsevan Helsingin vankilan vartijana toimineen 49-vuotiaan miehen kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies tuomittiin viralta pantavaksi ja hänen sotilasarvonsa tuomittiin menetettäväksi.

Mies pidätettiin vankilan vartijan virastaan jo aiemmin, kun syytteet häntä vastaan nostettiin. Mies ehti toimia Sörkan vankilassa vartijana useita vuosia.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta raiskauksesta, raiskauksen yrityksestä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta pahoinpitelystä.

Käräjäoikeus hylkäsi yhden syytteen pahoinpitelystä.

Teot tapahtuivat elokuun 2009 ja joulukuun 2014 välillä. Jutussa oli neljä asianomistajaa.

Mies velvoitettiin korvaamaan uhreille kärsimyskorvauksia yhteensä 14 000 euroa.

Asia käsiteltiin suljetuin ovin ja jutun tuomio on salassa pidettävä, mutta käräjäoikeus julkisti jutun tuomiolauselman. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mies ilmoitti jo valittavansa tuomiosta hovioikeuteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme