Mainos
Mainos

Sotilaalla vakavat vammat ammunnoissa – päiväsakot kahdelle

Helsingin hovioikeus on tuominnut kaksi kantahenkilöstöön kuuluvaa sotilasta päiväsakkoihin tapauksessa, jossa yksi ihminen sai vakavia vammoja taisteluammunnassa Helsingissä kesällä 2012.

Tuomitut toimivat harjoituksen johtajana ja tulitoiminnan valvojana.  

Tapauksessa varusmies oli ampunut ilmatorjuntakonekiväärin apuaseella siten, että lipasta vaihtaessaan tai toimintahäiriötä poistaessaan hän käänsi aseen sivuun niin, että se osoitti määrätyn tulialueen ulkopuolelle.

Lippaanvaihdon yhteydessä aseeseen tuli vika, jonka takia se alkoi tulittaa hillittömästi. Tulialueen ulkopuolella ollut sotilas sai osuman luodista, joka aiheutti sisäelinvammoja.  

Harjoituksen johtaja ja tulitoiminnan valvoja tuomittiin tuottamuksellisesta palvelusrikoksesta ja vammantuottamuksesta päiväsakkoihin. Valtio määrättiin maksamaan vammautuneelle korvauksia 14 000 euroa. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot