Mainos
Mainos

SPR:n Veripalvelun ex-pomon puolustus: Irvokas näytelmä

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun entisen johtajan Jukka Rautosen rikosepäilyt ja syyte ovat irvokas näytelmä, katsoo Rautosen puolustus.

Konsulttisotkuihin liittyvä oikeudenkäynti alkoi aamulla Helsingin käräjäoikeudessa valmisteluistunnolla.

Rautosen asianajajan mukaan poliisi ryhtyi tutkimaan juttua, koska julkisuudesta välittyi kuva, että Rautonen olisi saanut jotain hyötyä SPR:n käyttämästä konsulttiyhtiöstä.

Asianajaja Petteri Sotamaa kertoi, että SPR:ssä oltiin juhlimassa Rautoselle SPR:n pyynnöstä myönnettyä professorin arvonimeä samana iltana, kun ohjelma konsulttiasiasta tuli televisiosta. Muutama viikko myöhemmin Rautonen oli jo poliisivankilassa.

Rautosen puolustus kiistää rikosepäilyt. Puolustuksen mukaan syyttäjällä ei edes ole konsulttijutussa syyteoikeutta, koska luottamusaseman väärinkäyttö on asianomistajarikos, eikä SPR ole pyytänyt syyttämään Rautosta. Syyttäjä katsoo, että hän voi ajaa syytettä muun muassa erittäin tärkeän yleisen edun nojalla.

Konsulttisotkut paljasti MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma syksyllä 2010.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme