Mainos
Mainos

SS: Kadulta löytyneiden lastensuojelupapereiden vaiheet tutkitaan

Poliisi tutkii Siilinjärven lastensuojelun työpapereiden unohtamisen Kuopion kadulle.

Rikoskomisario Harri Pöysti Pohjois-Savon poliisista kertoo Savon Sanomille, että tapausta tutkitaan epäiltynä tuottamuksellisena virkavelvollisuuden rikkomisena ja salassapitorikoksena.

Ohikulkija löysi perjantaina keskeltä Kuopion keskustaa satojen ohikulkijoiden kulkureitin varrelle unohtuneen kansion, jossa oli arkaluontoinen aineisto lapsen huostaanottoprosessista. Paperit kuuluvat Siilinjärven kunnan perhe- ja sosiaalipalveluille.

– Poliisi kuulustelee aikanaan paperit jättäneen henkilön. Poliisi myös palauttaa paperit oikealle omistajalleen, Pöysti sanoo. – Poliisi on yhteydessä myös henkilöihin, joiden tietoja paperit käsittelevät. Heillä saattaa olla vaatimuksia asiassa.

Pöystin mukaan on erikoista, että arkaluontoisia asiakirjoja löytyi taas heitteiltä. Kuopiossa löytyi viimeksi maaliskuussa sosiaali- ja terveystoimen papereita kadulta. Niissä oli vanhusten henkilökohtaisia tietoja.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme