Mainos
Mainos

SS: Mielisairaalapotilas yritti kuristaa raskaana olleen – ei tuomiota

Pohjois-Savon käräjäoikeus on jättänyt tuomitsematta oikeuspsykiatrisesta sairaalasta karanneen miehen ehdottomaan vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä, kertoo Savon Sanomat.

Oikeus katsoi ratkaisussaan torstaina, että 37-vuotias lounaissuomalainen jätetään tuomitsematta, koska hänen pakkohoitonsa Niuvanniemen oikeuspsykiatrisessa sairaalassa jatkuu.

Mies oli yrittänyt Savon Sanomien mukaan kuristaa 25-vuotiaan raskaana olleen pienten lasten äidin Kuopiossa viime vuoden marraskuussa.

Mies oli ollut luvallisesti ulkoilemassa ja lähtenyt kävelemään sairaala-alueelta viereiselle asuinalueelle Länsi-Puijolle. Lehden mukaan kukaan ei huomannut miehen poistuneen edes siinä vaiheessa, kun potilaat palasivat sisälle.

Useiden tuntien kuljeskelun jälkeen mies oli päätynyt leikkipuistoon, jossa oli leikkimässä kaksi alle kaksivuotiasta lasta äitinsä valvonnassa. 

Mies oli mennyt äidin luo, kaatanut hänet maahan niskalenkkiotteella ja alkanut kuristaa häntä voimakkaasti lastensa edessä. Tilanne kesti pitkään, mutta nainen taisteli ja puri miestä molempiin käsiin sekä raapi tätä kasvoihin.

Mies alkoi vuotaa verta. Hän otti naisen puhelimen ja poistui.

Nainen vietiin sairaalahoitoon. Hän oli hengenvaarassa, mutta selvisi lopulta vauvansa kanssa ilman pysyviä vammoja.

Mies löydettiin lopulta hänen soitettuaan itse hätäkeskukseen. Hän pyysi apua, koska ei osannut liikkua itsekseen laitoshoidossa oltuaan.

Mies joutuu maksamaan uhrille korvauksia henkisestä kärsimyksestä sekä kivusta ja särystä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme