Mainos
Mainos

SS: Mies usutti saksanpaimenkoiran poliisipartion kimppuun – oikeus tuomitsi vankilaan

Varkautelaismies on saanut vankeutta usutettuaan koiran poliisipartion kimppuun. Asiasta uutisoi Savon Sanomat

Tapaus sattui Varkaudessa viime keväänä.

Tilanne sai Savon Sanomien mukaan alkunsa, kun yksityisasunnossa ollut nainen pakeni pahoinpitelyä naapuriin. Naapurit hälyttivät paikalle poliisit ottamaan epäiltyä pahoinpitelijää kiinni. Poliisit menivät asuntoon, jossa makaili kaksi humalaista miestä.

Kun poliisi käskivät epäiltyä pahoinpitelijää lähtemään partion mukaan, tämä alkoi harata vastaan ja usutti saksanpaimenkoiran poliisien kimppuun. Poliisin mukaan hän huusi saksanpaimenkoiralle: "Kiinni! Käy kiinni".

Savon Sanomat kertoo, että koira oli haukkumisen lisäksi murissut poliiseille. Myöhemmin riehuja myönsi, että hän oli yrittänyt saada koiran ainakin murisemaan saadakseen poliisit kimpustaan.

Poliisit selvisivät tilanteesta käyttämällä pippurisumutetta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen puoleksi vuodeksi vankeuteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Mies valitti tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen, mutta hovioikeus ei antanut valituslupaa vaan vahvisti tuomion. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme