Mainos
Mainos

SS: Poliisin kirjaamien seksuaalisten ahdistelujen määrä lähes kolminkertaistunut

Poliisin kirjaamien seksuaalisten ahdistelujen määrä on lähes kolminkertaistunut edellisvuoteen verrattuna. Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Kuluvana vuonna poliisi on kirjannut toukokuun loppuun mennessä 225 rikosilmoitusta seksuaalisesta ahdistelusta, kun taas viime vuonna vastaavana ajankohtana seksuaalisia ahdisteluja kirjattiin 78.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Vesa Tikkalan mukaan yksi selittävä tekijä on ulkomaalaisväestön osuuden lisääntyminen Suomessa.

Hänen mukaansa tänä vuonna ilmoitetuista 225 tapauksesta epäilty on ollut poliisin tiedossa 127 tapauksessa, joista 66 tapauksessa epäilty oli ulkomaan kansalainen.

– Ulkomaalaisten osuus on kasvanut yli 20 prosenttia, Tikkala sanoo Savon Sanomille.

Tikkalan mukaan on mahdollista, että myös ilmoitusaktiivisuus on noussut siksi, että tietoisuus seksuaalisesta ahdistelusta rikoksena on lisääntynyt.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot