Mainos
Mainos

SS: Suomessa levitetään ennätyksellisen vahvoja huumeita

Suomessa levitetään vahvempaa amfetamiinia kuin aikaisemmin, kertoo Savon Sanomat.

Keskusrikospoliisin mukaan amfetamiinin vahvuus on noussut poikkeuksellisen paljon aiemmasta. Myös salakuljetettavien erien koot ovat kasvaneet huomattavasti. 

Viime vuonna viranomaisten paljastamien amfetamiinierien keskipitoisuudet olivat 26 prosenttia. Aiemmin 2000-luvulla keskipitoisuudet ovat yleensä olleet 15–17 prosenttia. 

Muutokset perustuvat keskusrikospoliisin laboratoriossa tekemiin huume-erien tutkimuksiin, huumetakavarikkoihin ja tullin tekemiin rikostutkintoihin. 

Keskipitoisuuksien voimakas kasvu kertoo keskusrikospoliisin mukaan siitä, että amfetamiinin lähtöaineita on saatavilla helposti Länsi-Euroopassa, jossa amfetamiinia valmistetaan. 

Keskusrikospoliisin mukaan Suomeen tuodaan nykyisin myös aiempaa vahvempaa metamfetamiinia. 

Amfetamiini on yksi yleisimmin käytetty vahva huume Suomessa.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot