Mainos
Mainos

SS: Suomi luokittelee uusia aineita huumeiksi – monissa vakava yliannostusvaara

Suomi luokittelee huhtikuun alussa 12 uutta ainetta huumeiksi ja kieltää myös 23 muuta kemikaalia tai rohdosta kuluttajamarkkinoilta, kertoo Savon Sanomat.

Uudet huumeet ovat aiheuttaneet myrkytyksiä ja niitä on takavarikoitu muualla Euroopassa. Huumeina kiellettävät aineet ovat kipulääkejohdannaisia sekä niin kutsuttuja muuntobentsoja. 

Tulli ja poliisi pitävät huumausaineluettelon täydentämistä hyvänä, sillä se selkeyttää rikostutkintaa kyseisten aineiden kohdalla.

– Uusia synteettisiä aineita tulee koko ajan etenkin Kiinasta. Tulli kannattaa siksi geneeristä luokittelua, Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen sanoo lehdessä.

– Tärkeintä kuitenkin on, että saamme haitallisia aineita pois markkinoilta. Monissa uusissa aineissa on esimerkiksi vakava yliannostusvaara.

Suomessa uudet aineet ovat olleet vielä melko harvinaisia. Ulkomailta tilattuja eriä löytyy kuitenkin yhä useammin etenkin tullissa. 


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme