Mainos
Mainos

SS: Ulkomaisten autoilijoiden sakotus onnistunut hyvin

Ylinopeutta ajaneiden ulkomaalaisten autoilijoiden sakottaminen rajalla toimii hyvin. Savon Sanomien mukaan peltipoliisien kuvan perusteella Niiralan raja-asemalla tunnistetut ja sakotetut venäläiset ovat kaikki maksaneet sakkonsa.

Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen kokeilussa ylinopeutta ajaneelle kuljettajalle voidaan antaa rajalla rikesakko tai sakko. Tietojärjestelmiin on helmikuussa alkaneen kokeilun aikana tallennettu peltipoliisihavainto noin sadasta venäläisautosta. Niiralan raja-asemalla kuvan perusteella sakotettuja on yli kymmenen.

Savon Sanomat kirjoittaa, että Suomessa usein vierailevat venäläiset haluavat maksaa sakkonsa, sillä maksamattomat sakot näkyvät uutta viisumia haettaessa ja voivat vaikeuttaa maahanpääsyä.

Pienimuotoisesti alkanut kokeilu on sujunut niin hyvin, että viranomaiset neuvottelevat sen laajentamisesta useammille raja-asemille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme