Mainos
Mainos

STT:n jutun lisätutkinnan kuulustelut loppusuoralla

Keskusrikospoliisi on saanut niin sanotun STT:n jutun lisätutkinnan edellyttämät kuulustelut pääosin suoritetuksi.

Esitutkinnassa kuulustellaan vielä yhtä todistajaa sekä yhtä rikoksesta epäiltyä ennen asianosaisille tarkoitettua loppulausuntomenettelyä. Tämän lisäksi jouduttaneen suorittamaan vielä muutamia jatkokuulusteluja.

Lisätutkinnan edellyttämät kuulustelut saataneen loppuun syyskuun loppuun mennessä.

Poliisin mukaan tutkimusaiheita on saatu tarkennettua, mutta kuulustelujen tai esitutkinnan tarkempaa sisältöä ei voida kommentoida enempää asian keskeneräisyyden vuoksi.

Tutkimus valtakunnansyyttäjänviraston pyynnöstä

Maastohiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö oli esittänyt julkisuudessa väitteitä, joiden mukaan dopingin käyttö on ollut yleistä suomalaisessa hiihtourheilussa ja, että käytöstä on tiedetty laajalti hiihdon sisäpiirissä.

Valtakunnansyyttäjänvirasto pyysi keskusrikospoliisia selvittämään STT:n jutussa eri oikeusasteissa annettujen asianomistajakertomusten luotettavuutta.

Kaikki kuulustellut henkilöt ovat olleet jollakin tavalla mukana suomalaisessa maastohiihdossa ennen STT:n vuonna 1998 julkaisemia uutisia.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme