Mainos
Mainos

Sukulaistaaperon alastonkuvien jako Facebookissa ei ollut rikos

Sukulaislapsen alastonkuvien levittäminen Facebookissa ei ollut rikos, katsoi apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske syyttämättäjättämispäätöksessä.  

Tapauksessa sukulaiset olivat levittäneet läheisen sukulaislapsen omalla Facebook-sivulla kahta kuvatiedostoa. Kuvat esittivät alastonta noin 2-vuotiasta lasta.  

Apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoi, että kuvissa oli ollut kyse alastomana leikkineen pienen lapsen kuvaamisesta. Hänen mukaansa kuvaamiseen eikä kuvien levitystapaan ja -paikkaan liittynyt seksuaalista ulottuvuutta. Näissä olosuhteissa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisen tunnusmerkistö ei täyttynyt.  

Apulaisvaltakunnansyyttäjä päätti jättää syyttämättä ei rikosta -perusteella.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot