Mainos
Mainos

Suojelupoliisi konfliktialueille lähteneistä suomalaisista: Yhtä yksittäistä profiilia ei ole

Suojelupoliisin mukaan Irakin ja Syyrian konfliktialueille on lähtenyt Suomesta viime vuosina yli 70 henkilöä. Määrä ei ole enää vähään aikaan noussut.

Supo ei ota kantaa yksittäisiin tapauksiin. Sen mukaan lähteneistä kuitenkin valtaosa on pyrkinyt mukaan väkivaltaiseen toimintaan ja heistä taas suurin osa on päätynyt Isilin (Isis) riveihin.

Suomeen palanneita on parikymmentä. Arvio on, että lähteneistä 15-18 olisi kuollut konfliktialueilla.

Supon mukaan lähteneissä on kaikkiaan 19 eri etnistä taustaa omaavia ja joukossa on myös muutamia kantasuomalaisia. Lähtijöissä on ollut myös naisia.

– Yleisesti voi sanoa, että konfliktialueille lähteneissä ei ole yhtä yksittäistä profiilia. Lähtemisen syissä ja motiiveissa sen sijaan on ehkä yhteisiä nimittäjiä, Suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva toteaa.

Suomessa ei Supon mukaan ole yhteisöä, joka värväämällä värväisi lähtijöitä. Väkivaltaiseen ja jihadistiseen toimintaan pyrkineillä vertaispiirien kannustus on kuitenkin saattanut olla merkittävä syy lähteä.Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot