Mainos
Mainos

Suojelupoliisin apulaispäällikkö Rikospaikassa: Jihadistinen alamaailma juurtunut Suomeenkin

Suojelupoliisin mukaan Suomeen on jo juurtunut jihadistinen alamaailma. Supon mukaan nämä radikaali-islamistiset yhteisöt elävät omien normien ja sääntöjen mukaan lain ulkopuolella.

– Suomeen on valitettavasti syntynyt verkostoja. Me kutsumme niitä jihadistiseksi alamaailmaksi, apulaispäällikkö Seppo Ruotsalainen sanoi keskiviikkoillan Rikospaikka-ohjelmassa.

– Näihin verkostoihin kuuluu muutamista henkilöistä muutamiin kymmeniin henkilöihin, joilla on yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin.

Ruotsalaisen mukaan Suojelupoliisia huolestuttaa se, että verkostoissa olevat jäsenet pyrkivät hakemaan lisää jäseniä.

– He pyrkivät radikalisoimaan nimenomaan nuoria miehiä ja syrjäytymisvaarassa olevia miehiä.

– Meillä on myös tietoa siitä, että osa aktiivijäsenistä on saanut taistelukoulutusta tai osallistunut kriisialueilla taisteluihin.

Katso Ruotsalaisen haastattelu kokonaisuudessaan videolta!

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.40.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot