Mainos
Mainos

Suomalainen Bandidos-pomo jäi poliisin haaviin Ruotsissa – tutkinnanjohtaja vaitonainen yksityiskohdista

Aftonbladet uutisoi, että suomalainen Bandidos-moottoripyöräkerhon johtohenkilö otettiin eilen kiinni Arlandan lentokentällä Tukholmassa. Miehestä oli annettu pidätysmääräys, koska tätä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta Suomessa.

MTV Uutisten haastattelema tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Pynttäri Hämeen poliisilaitokselta vahvistaa, että kuvailtua kansainvälistä yhteistyötä on tehty.

– Henkilö on otettu kiinni ja hänet järjestellään Suomeen. Suomessa esitutkintatoimenpiteet käynnistyvät normaaliin tapaan.

Tutkinnallisista syistä Pynttäri ei halua antaa tarkempia tietoja liittyen esimerkiksi ainemääriin tai muihin yksityiskohtaisempiin tietoihin tapauksesta.

– Törkeästä huumausainerikoksesta epäillään, mutta tutkinta on vielä alussa.

Lehti: Suunnitteli uran jatkoa Ruotsissa

Aftonbladetin tietojen mukaan kiinniotettua 40-vuotiasta miestä epäillään salakuljettaneen ja myyneen 25 kiloa amfetamiinia ja kokaiinia Suomeen viime syksynä. Mies on lehden mukaan Bandidoksen Tampereen-osaston johtaja ja olisi paennut tyttöystävänsä kanssa Thaimaahan, josta Suomen poliisi oli hänet paikantanut. Hänellä kerrotaan myös olevan pitkä ja väkivaltainen historia Suomessa.

Aftonbladetin mukaan miehen epäiltiin jatkavan huumausainerikosten tekemistä Ruotsissa paikallisten Bandidos-jäsenten kanssa.

Pynttäri ei osaa tarkkaan sanoa, milloin mies saadaan Suomeen, mutta Pohjoismaissa prosessi toimii tiettävästi suhteellisen nopeati.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme