Mainos
Mainos

Suomalaisnainen pakoillut poliisia kymmenen vuotta – ”Huomattavan poikkeuksellista”

Marina Kettusen, 30, epäillään kavaltaneen vanhukselta 100 000 euroa.

Kettunen on onnistunut välttelemään virkavaltaa jo kymmenen vuotta, sillä hänet etsintäkuulutettiin vuonna 2006. Tuolloin hänen olisi pitänyt saapua Turun käräjäoikeuteen vastaamaan syytteisiin törkeästä petoksesta. Kettusen epäillään kavaltaneen 74-vuotiaalta mieheltä jopa 100 000 euroa vuosien 2004-2005 aikana.

Kettusen nimi löytyy Europolin sivuilta, joka julkaisee tietoja jäsenvaltioidensa etsintäkuuluttamista ihmisistä. Suomen osalta listaa ylläpitää keskusrikospoliisi.

Rikosylikomisario Hannu Kautto keskusrikospoliisista sanoo, että Kettusesta on tullut muutamia järkevän ja uskottavan oloisia vihjeitä, mutta kiinniottoon ne eivät ole johtaneet.

– Vinkkien mukaan Kettunen vois löytyä Suomesta, mutta osa vinkeistä johtaa ulkomaille, muutamaankin eri valtioon Euroopassa.

Kautto ei halua tarkentaa, mistä maista vinkkejä on tullut.

Kettunen etsintäkuulutettiin vuonna 2006. Kauton mukaan on poikkeuksellista, ettei epäilty ole jäänyt kiinni aikaisemmin.

– Kyllä tämä on huomattavan poikkeuksellista. Yleensä etsintäkuulutukset johtavat nopeampiin kiinnijäämisiin.

Yksi syy siihen, ettei Kettusta ole tavattu, on poliisin mukaan se, että nainen on alkanut viettää kunniallista elämää. Myös ulkonäkö on voinut muuttua ja naisella voi olla uusi identiteetti.

– Tyypillistä kuitenkin on, että kun rikoksen polulle lähtee, niin sitä toimintaa jatkaa. Ennemmin tai myöhemmin elämä uudessa ympäristössä ja uudella henkilöllisyydellä johtaa siihen, että joutuu tekemisiin virkavallan kanssa, Kautto miettii.

Havaintoja Kettusesta voi edelleen ilmoittaa keskusrikospoliisille. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme