Mainos
Mainos

Suomen suurimmalle tietomurrolle ilmoittautui tekijä

Suomen tietomurron tekijäksi on ilmoittautunut Anonymous Finland -niminen hakkeriryhmä. Pastebin-palvelussa julkaistussa viestissä ryhmä kertoo olevansa vastuussa tietojen hakkeroinnista ja julkaisusta netissä.

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo Twitter-viestissään, ettei ryhmää ole pystytty varmasti yhdistämään tietovuotoon.

Ryhmä väittää, että sillä on hallussaan paljon julkaisematonta tietoa. Tiedot ovat sen mukaan peräisin useista suomalaisista nettitietokannoista.

Viikonloppuna tuli ilmi, että 16 000 suomalaisen henkilötunnuksia, osoitteita ja puhelinnumeroita on julkaistu internetissä. Tietojen on arveltu olevan peräsin oppilaitoksilta ja koulutusorganisaatioilta.

Anonymous Finland ilmoittautuu viestissä myös Kansallisen Vastarintaliikkeen jäsenhakemusrekisterin murron tekijäksi.

Perussuomalaisten kansanedustajan eduskunta-avustaja mainittiin hakijoiden joukossa. Nainen kertoi myöhemmin, että hän saattaa luopua avustajan tehtävästä.

Katso Nina Rahkolan juttu (Kymmenen uutiset 7.11.2011)

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme