Mainos
Mainos

Suomen suurin amfetamiinitakavarikko käräjillä

Pirkanmaan käräjäoikeus aloittaa tänään laajan huumejutun käsittelyn. Juttuun liittyy Suomen rikoshistorian suurin amfetamiinitakavarikko. Syytettyjä on kaikkiaan yhdeksän.   

Poliisi pääsi huumeringin jäljille helmikuun lopulla. Toukokuussa takavarikoitiin 54 kiloa poikkeuksellisen vahvaa amfetamiinia Nokialla, Tampereen lähistöllä. Huumausaine oli tuotu Hollannista Saksan, Ranskan ja Ruotsin kautta Turkuun ja sieltä Nokialle.  

Takavarikoitu huume-erä vastasi noin 110:tä kiloa normaalia amfetamiinia. Määrästä saisi noin 540 000 kerta-annosta.   

Poliisi arvioi, että amfetamiinin arvo katukaupassa olisi ollut lähes kolme miljoonaa euroa. Yhtään huume-erästä ei kuitenkaan poliisin mukaan päätynyt myyntiin.  

Amfetamiinin tuonnin lisäksi maahantuontiryhmää syytetään hasiksen tuonnista Suomeen.

Kukaan syytetyistä ei ole Suomen kansalainen.   

Käräjäoikeus on varannut jutun käsittelyyn 11 päivää. Oikeusjuttu on niin laaja, että käsittelyssä on mukana tavanomaisen yhden sijasta kolme tuomaria.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot