Mainos

Suomen suurin koruryöstö - puolustuksen vaatimus ei mennyt läpi

Syyttäjä vaatii 47-vuotiaalle miehelle pitkää vankeusrangaistusta Malmin Korupajan ryöstöstä.

Syyttäjän mukaan nyt tuomiolla ollut mies toimi ryhmänjohtajana, kun viisi miestä ryösti tammikuussa 2011 koruliikkeen. Ryöstösaalis oli lähes kolme miljoonaa euroa, eikä sitä ole saatu takaisin. Kihlakunnansyyttäjä Perttu Könönen luonnehti ryöstöä Suomen rikoshistorian suurimmaksi.

Tapausta käsiteltiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Epäilty mies kiisti syytteen. Puolustuksen mukaan hän ei ollut Suomessa ryöstöhetkellä.

Puolustus vaati epäillyn päästämistä vapaaksi odottamaan kansliatuomiota. Käräjäoikeuden mukaan vangitsemisen edellytykset ovat kuitenkin edelleen voimassa, eikä päästänyt miestä vapaaksi. Kansliatuomio annetaan myöhemmin helmikuussa.

Syyttäjän mukaan kertomus oli täynnä ristiriitaisuuksia. Yhtenä esimerkkinä syyttäjä mainitsi, että epäilty kertoi, ettei ole koskaan käynyt Suomessa. Siitä on kuitenkin näyttöä, että mies kävi muiden ryöstöön liitettyjen miesten kanssa Suomessa ennen ryöstöä. Tämä oli puolustuksen mukaan ryyppyreissu, kun syyttäjän mielestä kyseessä oli tiedustelumatka ryöstöä varten.

Syyttäjä pyrki aihetodistelulla liittää miehen ryöstöön. Puolustuksen mukaan ei ole riittävää näyttöä siitä, että mies olisi ollut Suomessa ryöstön tapahtuma-aikaan.

Syyttäjä huomautti, että epäilty tapasi kolme muuta ryöstöön liitettyä miestä pari päivää ryöstön jälkeen Ruotsissa. Tämä oli puolustuksen mukaan silkka sattuma. Miehet tunsivat toisensa, mutta olivat puolustuksen mukaan kaikki eri asioilla Tukholmassa.

Syyttäjän yksi todistaja oli ryöstöstä jo viiden ja puolen vuoden tuomion saanut Valeri Apilat. Apilat kiisti oikeudessa, että nyt syytetty mies olisi toiminut heidän autonkuljettajanaan.

Kaksi miestä on jo tuomittu ryöstöstä pitkiin vankeusrangaistuksiin. Yhden miehen käräjäoikeus vapautti, koska näyttöä hänen osallisuudestaan ryöstöön ei pidetty riittävänä. Syyttäjä on valittanut tuomiosta hovioikeuteen.

Yksi ryöstöstä epäilty mies odottaa Latviassa luovutusta Suomeen. Mies vastustaa syyttäjän mukaan luovutusta.

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot