Mainos
Mainos

Suomi alkaa kiinnittää enemmän huomiota korruption torjuntaan

Suomi kiinnittää entistä enemmän huomiota korruption torjuntaan. Sitä ovat suositelleet niin OECD kuin Euroopan neuvosto, sillä maailmalla hämmästellään lahjusjuttujen ja -tuomioitten vähäisyyttä Suomessa. 

Oikeusministeriön työryhmä pohtii vuoden loppuun mennessä, tarvittaisiinko rikoslakiin pykälät vaikutusvallan kauppaamisesta ja väärinkäytöstä.

Lainsäädännön erot nousivat esiin esimerkiksi Patrian lahjusjutun Slovenian-haaran oikeuskäsittelyssä Hämeenlinnassa vuosi sitten.

Vaikutusvallan kauppaaminen toi Sloveniassa kahden vuoden vankeustuomion entiselle pääministerille, mutta Suomen laki ei tunne vastaavaa rikosnimikettä.  

Korruption vastainen yhteistyöverkosto on tiivistänyt yhteistyötään niin kuin hallitusohjelma edellyttää.

Vastikään valmistuneen kartoituksen mukaan lahjontaa ei juurikaan tutkita Suomessa. Oikeusministeriö on nyt tilannut Vaasan yliopistolta ja ja poliisiammattikorkeakoululta selvityksen korruptioalttiudesta eri aloilla.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme