Mainos
Mainos

Suomessa alkuvuonna kymmeniä ääriliikkeiden rikoksia

Väkivaltaisiin ääriliikkeisiin liittyvät rikokset ovat edelleen harvinaisia Suomessa. Tämä käy ilmi väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksesta.

Katsauksen mukaan vuoden alkupuolella on tehty joitakin kymmeniä rikoksia, jotka liittyvät väkivaltaiseen ekstremismiin. Yleisimmin kyse on äärioikeiston väkivaltarikoksista. Kyseisten rikosten määrä ei ole kasvanut verrattuna edelliseen vuoteen.

Katsauksessa pidettiin huomionarvoisena sitä, että nuorten tekemissä joukkosurmissa ja joukkosurmasuunnitelmissa tekijät oikeuttavat tekonsa aatteellisin perustein.

Terrori-iskun riski on Suomessa pieni, vaikka suojelupoliisi arvioikin kesällä väkivallan uhan kohonneen myös Suomessa Syyrian konfliktin johdosta. Suomea ei pidetä merkittävänä viholliskohteena.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot