Mainos
Mainos

Suomessa jättimäinen tietomurtosarja – yksi pidätetty

Viestintäviraston mukaan satojentuhansien käyttäjien tunnuksia ja salasanoja on joutunut vääriin käsiin. Joukossa voi olla myös henkilötunnuksia ja luottokorttitietoja.

Murto ei koske pankkeja eikä Netsiä eli entistä Luottokuntaa. Kohteena on sen sijaan ollut kymmeniä suomalaisia ja satoja ulkomaisia keskustelupalstoja, sisällönhallinta-alustoja ja verkkopalveluita, kertoo Viestintävirasto.

Ainakin nuortenlehti Demi, radiokanava Voice ja sotapelisivusto Kotiniemenvaltio sekä STT-Lehtikuva ovat joutuneet tietomurron kohteeksi.

Helsingin poliisin mukaan tietomurtosarjasta on viime viikolla pidätetty suomalainen mies, joka on poliisin mukaan tunnustanut teon. Epäillyn tietokoneet on takavarikoitu. Mies ei ole poliisille entuudestaan tuttu.

Tietomurrot ovat ilmeisesti jatkuneet viime vuoden alkupuolelta näihin päiviin saakka.

Viestintävirasto on ollut yhteydessä tietomurron uhreiksi tunnistettujen palveluiden ylläpitäjiin. Palveluntarjoajat tiedottavat murrosta käyttäjiään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme