Mainos
Mainos

Suomesta löytyi murhan yrityksestä epäilty murtomies – ja 53 muuta ulkomailla etsintäkuulutettua

Viime vuonna Suomessa otettiin kiinni kaikkiaan 54 ulkomailla etsintäkuulutettua henkilöä, jotka myös luovutettiin toiseen maahan. Määrä on viidenneksen edellisvuotta suurempi.

Rikostarkastaja Hannu Kautto keskusrikospoliisista kertoo MTV Uutisille, että kyse on yleensä vakavista rikoksista epäillyistä tai tuomituista henkilöistä. Joukossa on törkeistä huumausainerikoksista, törkeistä ryöstöistä, törkeistä varkauksista ja ihmiskaupasta etsintäkuulutettuja.

– Suurin osa jää kiinni normaalin poliisitoiminnan yhteydessä tai esimerkiksi syyllistyessään Suomessa rikoksiin. Toinen tyypillinen paikka on rajatarkastusten yhteydessä.

Epäilty murhan yrityksestä Italiassa

Esimerkkitapauksena Kautto mainitsee Italian etsintäkuuluttaman romanialaismiehen, joka jäi kiinni Turun satamassa rajavalvonnan yhteydessä viime marraskuussa.

– Etsintäkuulutuksen mukaan hän oli murtautunut asuttuun asuntoon yöllä. Asunnosta he ryöstivät omaisuutta ja Italian viranomaisten mukaan he olivat yrittäneet lisäksi murhata asunnossa olleen henkilön. Nimikkeenä oli murhan yritys ja törkeä varkaus, ja kyse oli rikosepäilystä.

Mies oli pyrkimässä Suomeen isommassa seurueessa. Hänet otettiin kiinni ja luovutettiin Italiaan rikostutkintaa varten.

– Tullin miehet ovat olleet hereillä tullitarkastuksen yhteydessä. Tyypillisimmin Suomessa tavataan kuitenkin lähinnä muissa maissa huume- tai omaisuusrikoksista etsintäkuulutettuja henkilöitä.

Myös suomalaisia luovutettu ulkomaille

Eniten luovutettiin virolaisia, kaikkiaan 19 kappaletta. Venäjän ja Liettuan kansalaisia luovutettiin kuusi. Myös neljä ulkomailla etsintäkuulutettua suomalaista luovutettiin ulkomaille.

Muut maat ottivat kiinni Suomen kansainvälisesti etsintäkuuluttamia henkilöitä kaikkiaan 77.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme