Mainos
Mainos

Supo ottaa presidenttiehdokkaisiin kohdistuneet uhkaukset vakavasti

Suojelupoliisin mukaan presidenttiehdokas Pekka Haaviston saamat tappo-uhkaukset otetaan vakavasti. Haavistoon kohdistuneet uhkaukset ovat jo aiheuttaneet toimenpiteitä, kertoo Supon tiedottaja Liinu Lehto-Seljavaara.

– Suojelupoliisi ja poliisi yleensäkin ottaa tällaiset uhkaukset aina vakavasti, Lehto-Seljavaara toteaa.

– Ensimmäisenä tällaisissa tapauksissa pyritään selvittämään mahdollisimman pian uhkaaja, jotta päästään arvioimaan uhkan taso.

Tunteet tämän vuoden presidentinvaalien ympärillä ovat kiehuneet varsin kuumina. Lehto-Seljavaaran mukaan uhkailu kampanjoinnin aikana ei ole mitenkään poikkeuksellista. Uhkailujen määrä on kuitenkin lisääntynyt netin vaikutuksesta.

– Siellä on niin yksinkertaista ja helppoa kirjoittaa mielipiteitä ja jopa tällaisia uhkauksia ihan mihin kellonaikaan tahansa.

Lehto-Seljavaara muistuttaakin, että lain silmissä netissä esitetty uhkaus ei eroa kasvotusten esitetystä uhkauksesta.

– Laiton uhkaus on laiton uhkaus, tapahtuu se sitten netissä tai reaalimaailmassa. Eli ihmisten on hyvä muistaa, että pitää kantaa vastuu siitä mitä kirjoittaa.

(MTV3)

Katso Joonas Lepistön juttu (Seitsemän uutiset 27.1.2012)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme